Onze artiesten bij Southside Studio zijn naast vele andere stijlen, gespecialiseerd in het zetten van realistische ’Black and Grey’ tattoo’s. Maar waar komt deze stijl eigenlijk vandaan?

De Black & Grey tattoo stijl schijnt onstaan te zijn in gevangenissen in de jaren ’70 en ’80. Black and Grey tattoo’s worden ook wel ‘jailhouse’ of ‘joint styles’ genoemd. De gevangenen hadden maar een beperkte toegang tot verschillende materialen. Ze maakten  gebruik van gitaarsnaren als naalden en het as van sigaretten of inkt van een pen om te tatoeëren. Later gingen de gevangenen zelf machines maken van de kleine motortjes van cassettespelers om tattoos te zetten.

Tatoeëren werd over het algemeen verboden in gevangenissen, hierdoor werden de tattoo’s voortaan in het geheim gezet. In de jaren ’80 begon ‘jailhouse’ bekender te worden in tattooshops en werd het ‘Black and Grey’ genoemd.

Tegenwoordig is Black & Grey erg populair en zijn er vele tattoo-artists die met deze stijl werken.  South Side Studio’s artiesten Rossi en Isaak zetten de meest fantastische tattoos in Black and Grey.

Kijk in onze Portfolio voor eerder gemaakt werk of op onze Facebook pagina.